Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Wkrótce odezwiemy się do Ciebie

Ups, coś poszło nie tak..Spróbuj później

Skopiowano do schowka!

KOSZYK ZOSTAŁ WYPEŁNIONY PRODUKTAMI Z TWOJEGO POPRZEDNIEGO ZAMÓWIENIA

PORADNIK KAWOWY, CZYLI JAK ZOSTAĆ SMAKOSZEM?

Kawa od setek lat podbija kubki smakowe jej miłośników na całym świecie. Skutecznie rozgrzewa serca i zmysły, o czym może świadczyć jej popularność w zimnej i surowej Finlandii, Norwegii, czy Islandii. Niezależnie od położenia geograficznego każdy może jej zasmakować i zakochać się wyjątkowych walorach smakowych. Jednak nie każdy może zostać prawdziwym koneserem! Do tego trzeba mieć odpowiednią dawkę wiedzy i doświadczenia. Z poniższego artykułu dowiesz się, jak powinna wyglądać dobra palarnia kawy.

PALARNIA KAWY U PODSTAW

Wybór odpowiedniej palarni kawy to podstawa, by poznać rozmaite smaki różnorodnych, dostępnych na rynku kaw. Dzięki temu można rozpocząć emocjonującą podróż poprzez odkrywanie własnych gustów i upodobań. Kluczem do sukcesu jest wybranie miejsca, które przygotowuje ziarna z wyjątkową starannością i dbałością. Każde ziarno powinno być przechowywane w odpowiednich warunkach. Jego kontakt z powietrzem może osłabiać walory aromatyczne. Istotna jest także odpowiednia pora jego mielenia. Świeżo mielona kawa charakteryzuje się silnym aromatem. Im dłużej jest przechowywana, tym bardziej traci swoje atuty. Warto więc znaleźć miejsce, które dba o te czynniki. Wbrew pozorom, palarnia kawy to nie tylko kawa. Dobrą palarnię tworzą przede wszystkim ludzie z pasją, którzy kreują to miejsce od podstaw, starając się spełnić wszelkie potrzeby swoich klientów. 

DOBRA KAWA - CZYLI JAKA?

W mediach, czy życiu codziennym często można natrafić na termin ,,dobra kawa’’. Jednak czym właściwie ta mityczna dobra kawa jest? My również nie znamy odpowiedzi na to pytanie. Nie ma ona jedynej słusznej i uniwersalnej definicji. Dobra kawa to przede wszystkim kawa, która zaspokaja indywidualne potrzeby klienta. Niezależnie, czy jest to nasza ziarnista, świeżo palona Etiopia Aricha, czy kawa z marketowej półki,  każda z nich powinna sprawiać przyjemność i pobudzać zmysły W naszej palarni opiekujemy się ziarnem od samego początku do końca. Od jego narodzin na plantacji, po serwowanie klientowi filiżanki aromatycznego i bogatego smakowo napoju. Możesz przekonać się o tym na własnej skórze, odwiedzając nasz lokal bądź testując jedną z naszych wyjątkowych mieszanek dostępnych w ofercie online. Tylko jeden łyk dzieli Cię od przeniesienia się zmysłami do słonecznej Italii (Italiana 80′ – Kawa Ziarnista Świeżo Palona) lub do zabytkowych uliczek miasta rodzinnego kraju (Tradycyjna Warszawska - Kawa Ziarnista Świeżo Palona). Historia kawy tworzy się od tysięcy lat, aż po dziś dzień, a Ty z naszą pomocą możesz stać się jej nieodłączną częścią!  

Newsletter

Bądź na bieżąco z naszymi nowościami i ofertami specjalnymi